În cadrul expoziției Moldconstruct, compania Conluxart a organizat ediția a II-a a Concursului Național al Montatorilor, care a avut loc pe data de 18-19 martie.

Pentru cea de-a doua ediție, ne-am propus să internaționalizăm concursul, și printre cele 24 de echipe, au participat și echipe din România și Ucraina.

Concursul a fost divizat în trei secțiuni: concursul de montare a șindrilei bituminoase IKO, montarea țiglei ceramice CREATON și a țiglei metalice RoofArt Umbrella. Fiecare probă a durat 30 de minute, iar la fiecare secțiune au participat 8 echipe, a câte 2-3 montatori.

Rezultatele echipelor au fost apreciate în dependență de timpul de montare și calitatea montării. Membrii juriului au fost reprezentanții companiei IKO- Dragoș Popa, companiei Creaton - Valentin Savin, directorul de construcție Conluxart - Vitalie Țibrigan și Valeriu Cevdar - inginerul sef al companei RoofArt.

În cadrul concursului au fost organizate și trei masterclass-uri, în care a fost demonstrată metodologia de montare a tablei în falț SSAB Greencoat, a țiglei metalice RoofArt Umbrella și a ferestrelor de mansardă Velux.

Concursul s-a încheiat cu Ceremonia de premiere a echipelor, unde au fost prezentate și rezultatele pentru fiecare probă:

Proba de montare a șindrilei bituminoase IKO

Proba de montare a țiglei ceramice Creaton

Proba de montare a țiglei metalice RoofArt Umbrella

  1. Puhtii Pavel (Ucraina)
  2. Bejenaru Cristina (România)
  3. Pepelea Mihail (Moldova)

 

  1. Stoian Alexnadru (Moldova)
  2. Luchian Andrei (România)
  3. Compania Lifestar (Moldova)
  1. Alexandru Josu (Moldova)
  2. Iacob Bunescu (Moldova)
  3. Ion Ciumac (Moldova)

Pentru câștigătorii fiecarei probe au fost acordate câte trei premii: certificate în valoare de 3000 de lei pentru locul I, 2000 de lei pentru locul II, iar cei clasați pe locul 3 s-au ales cu câte un premiu de 1000 de lei, acordate de către spnsorul Instrumente.md. Toți participanții au primit diplome de participare și cadouri din partea partenerilor.

Vă invităm să vedeți imagini de la cea de-a doua ediție a Concursului național de montatori urmând link-ul: https://goo.gl/cPzK53.