În premieră pentru Republica Moldova, compania Conluxart împreună cu compania producătoare de șindrilă bituminoasă IKO, au organizat concursul pentru montatori IKO Cambridge Xpress Roadshow.

Concursul s-a desfășurat pe data de 14 mai și a întrunit 30 de montatori de acoperiș din Chișinău și din regiuni. Astfel de concursuri sunt organizate în toate țările în care este prezentă șindrila bituminoasă IKO și reprezintă o probă de viteză. Montatorii participanți la concurs trebuie să bată într-un timp cât mai scurt 10 cuie pe un suport de plăci fibrolemnoase.

Câștigătorul concursului din Moldova a fost desemnat domnul Mihail Ghilan, care a reușit să finalizeze proba în 28,5 secunde. În calitate de câștigător, Mihail va pleca pe 29-31 mai, împreună cu soția, în Italia, în orășelul Maranello, unde vor vizita muzeul Ferrari și vor avea posibilitatea să facă și un test-drive. Toate cheltuielile legate de călătorie sunt acoperite de către compania IKO.

Și alți montatori participanți la concurs au beneficiat de premii: centuri, salopete, cuțite speciale pentru șindrilă, rulete și alte instrumente care le vor facilita activitatea zilnică.

De asemenea, directorul tehnic IKO, Martin Matvey, le-a prezentat participanților câteva modalități de etanșeizare a elementelor complicate ale acoperișului: doliile, coamele și coșurile de fum.