Pentru a beneficia de toate avantajele unui acoperiș durabil, trebuie să țineți cont de câteva reguli esențiale. Cel mai important aspect în construcția acoperișului este respectarea metodologiei corecte de montare a învelitorii. Mai mult, toate certificatele de garanție sunt valabile doar în cazul montării conform tehnologiei.

Pentru că infromat înseamnă - asigurat, am pregătit o instrucțiune de montare a țiglei metalice Umbrella!

Sperăm că această instrucțiune să vă prindă bine, iar acoperișul dumneavoastră să fie unul durabil.

  1. Montarea ţiglei metalice dublu-modulare se face după ce jgheaburile au fost instalate.
  2. Instrucțiune de montare a țiglei dublu-modulare RoofArt Umbrella
  3. Se începe cu montarea șorţului de streașină – element care asigură preluarea condensului de sub ţiglă în jgheab. În plus, acesta protejează și împotriva pătrunderii apei sau a zăpezii în spaţiul dintre jgheab și pazia frontală.
  4. Instrucțiune de montare a țiglei dublu-modulare RoofArt Umbrella
  5. Folia anticondens este o membrană obţinută prin laminarea fibrelor de propilenă, care suportă o coloană de apă de până la 2 m. Folia se plasează orizontal, paralel cu streașina. Suprapunerile orizontale vor fi de minimum 150 mm. Pentru o etanșare optimă, se recomandă lipirea foliei cu bandă dublu-adezivă. Folia se întinde peste șorţul de streașină și peste paziile laterale, pentru ca picăturile de apă să se prelingă în jgheab.
  6. Instrucțiune de montare a țiglei dublu-modulare RoofArt Umbrella
  7. Pentru realizarea procesului de șipcuire se recomandă folosirea șuruburilor pentru lemn (holz-șuruburi). Folia se fixează cu ajutorul contrașipcilor verticale, care se montează de-a lungul căpriorilor, la o distanţă de 600-800 mm. Pentru o montare sigură a ţiglei dublu-modulare, șipca trebuie să aibă următoarele dimensiuni: 30 mm înălţime și 50 mm lăţime.
  8. Instrucțiune de montare a țiglei dublu-modulare RoofArt Umbrella
  9. Șipcile orizontale se amplasează la o distanţă de 350 mm, începând de la streașina acoperișului. Primul interval va fi mai mic (250 mm sau aproximativ 1/3 din diametrul jgheabului), deoarece panoul de ţiglă trebuie să depășească muchia șorţului de streașină cu circa 5 mm. Șipca-suport pentru cârligele de jgheab și pentru șorţul de streașină va fi realizată dintr-o scândură de 30 x 150 mm.
  10. Instrucțiune de montare a țiglei dublu-modulare RoofArt Umbrella
  11. Pe prima șipcă orizontală se montează un element din tablă, numit „șorţ de mascare”. Acesta este utilizat pentru a reda acoperișului un aspect estetic și pentru evita situaţia în care prima șipcă este vizibilă.
  12. Instrucțiune de montare a țiglei dublu-modulare RoofArt Umbrella
  13. Pe părţile laterale se instalează elementul numit „fronton interior” sau, în anumite situaţii, racordul la calcan. Acesta previne pătrunderea sub ţiglă a picăturilor de ploaie sau zăpadă.
  14. Instrucțiune de montare a țiglei dublu-modulare RoofArt Umbrella
  15. Se fixează PPT-urile (piesele de prindere ţiglă) pe elementul de tablă de pe prima șipcă, la o distanţa de 365 mm unul faţă de celălalt. Aceste elemente sunt utilizate pentru fixarea în șuruburi a primului panou de ţiglă metalică.
  16. Instrucțiune de montare a țiglei dublu-modulare RoofArt Umbrella
  17. Montarea ţiglei metalice dublu-modulare Umbrella se efectuează de la dreapta la stânga, de la streașină spre coamă. Primul panou de ţiglă este fixat în primă etapă cu trei șuruburi de aceeași culoare, orientate orizontal și situate în partea de jos a panoului.
  18. Instrucțiune de montare a țiglei dublu-modulare RoofArt Umbrella
  19.   Partea superioară a panoului de ţiglă se prinde în câte patru șuruburi orientate vertical, fixate în șipca orizontală prin intermediul unor urechi decupate în timpul procesului de fabricaţie. Suprapunerea celor două panouri face ca aceste șuruburi să nu fie vizibile, evitând astfel probabilitatea infiltrării apei în interior și oferind un aspect uniform acoperișului.
  20. Instrucțiune de montare a țiglei dublu-modulare RoofArt Umbrella
  21.   Al doilea panou de ţiglă dublu-modulară se suprapune peste panoul deja amplasat și se fixează prin intermediul a trei șuruburi în partea inferioară și a patru șuruburi în partea superioară. La locul de îmbinare a patru panouri de ţiglă este utilizat încă un șurub orizontal.
  22. Instrucțiune de montare a țiglei dublu-modulare RoofArt Umbrella
  23.   Pentru etanșarea finală, pe lateralul acoperișului se fixează bordura fronton, prinsă în șuruburi orizontale pe pazie. Deși nu au fost menţionate, următoarele elemente sunt obligatorii și/sau necesare în majoritatea situaţiilor: coame și capace de coamă, dolii, racorduri la calcan, opritoare de zăpadă, garnituri și bureţi de etanșare etc.
  24. Instrucțiune de montare a țiglei dublu-modulare RoofArt Umbrella