După ce în articolul trecut „Cum să ai grijă de acoperiș? | GRIJĂ DE ACOPERIȘ #1” am venit cu recomandări generale cum să îngrijești un acoperiș pentru o durată mare de viață, indiferent de materialul folosit pentru acoperire, astăzi scriem în particular despre țigla metalică.

Acoperișul din țiglă metalică poate ține mai mult de 50 de ani, păstrând structura, forma și aspectul estetic frumos, dacă se ține cont de recomandările privind montarea, utilizarea și îngrijirea corectă. Iată câteva dintre aceste recomandări:

1. Curățarea atentă a acoperișului
Pe acoperiș NU se urcă fără echipamentul potrivit. Recomandarea aceasta este pentru a evita zgârâieturile, deformarea țiglei, ceea ce poate deteriora stratul de protecție, cauzând uzarea mai rapidă a țiglei metalice.

Solicită consulație

2. Înlăturarea zgârâieturilor și defectelor
Zgârâieturile adânci și locurile unde țigla este deformată pot fi sursa apariției ruginei. Aceste defecte trebuie înlăturate cât mai curând. Adresează-te la specialiști.
3. Schimbarea șuruburilor
O dată la 5-6 ani se recomandă schimbarea șuruburilor. Această necesitate apare în urma înghețurilor și dezghețurilor, supunerii la razele solare, ceea ce cauzează uzarea cauciucului de la șurub. Dacă nu sunt schimbate la timp pot apărea infiltrații de apă în acoperiș. Recomandarea nu este valabilă pentru țigla dublu-modulară Umbrella, deoarece are metoda de fixare ascunsă și șuruburi la maxim protejate de înghețuri și dezghețuri.