Montează zilnic acoperiș și când mai au puțin timp liber se distreză tot cu materiale pentru acoperiș! Duminică, 8 iulie, în premieră s-a desfășurat Festivalul Montatorilor De Acoperiș 2018, organizat de compania Conluxart. Un scurt rezumat despre festival: fără multe prezentări și traininguri, doar distracție, concursuri, premii, mâncare și voie bună.

Inspirați de concertele White Night, echipa Conluxart a oferit fiecărui participant câte un tricou și chipiu în același stil și coloristică. Chipiul e atât de necesar pe acest timp de vară, că merită titlul de „Acoperiș pentru creier”. Tricourile au descris pur și simplu caracteristica celor mai bravi meșteri: „Eu Pot Tăt!”.

Festivalul Montatorilor de Acoperis 2018 Conluxart

Gata cu tentațiile, vă descriem mai jos cum s-a petrecut cel mai tare eveniment dedicat Montatorilor de acoperiș 2018.

CONCURSUL #1 - PAINTBALL ȘI IKO

„Șindrila montată de mine ține,
Pentru c-am ochit-o bine!”

Unul din liderii mondiali în producerea șindrilei bituminoase, compania IKO, le-a propus montatorilor să „bată” șindrila. De data aceasta cuiele au fost înlocuite cu bile de paintball. Meșterii au arătat cum pot ținti bine foile de șindrilă, iar cel mai mare punctaj a fost acumulat dacă ocheau linia de batere a cuielor, specifică doar șindrilelor IKO.

Festivalul Montatorilor de Acoperis 2018 Conluxart

Punctajul fiecărui participant a fost notat și la final s-a desemnat cel mai bun țintaș.

Vedeți mai multe detalii despre șindrila cu garanție Platinum, care rezistă la împușcături și nu numai: https://conluxart.md/sindrila-bituminoasa/

CONCURSUL #2 - CĂRĂM APĂ, SUFLĂM VÂNT, CU CONLUXART ȘI ROOFART

„Car și apă, suflu vânt,

Țiglă metalică am să vând.”

RoofArt produce sisteme de scurgere, țiglă metalică și tablă cutată. Conluxart fiind distribuitorul oficial și de bază a sistemelor pentru acoperiș produse de RoofArt. Combinația aceasta e o simbioză, pentru a oferi protecția casei la cel mai înalt nivel. În concursul din cadrul Festivalului Montatorilor de Acoperiș 2018, Conluxart și RoofArt involuntar au făcut câțiva meșteri să lase încălțămintea pentru a alerga mai repede și nu numai!

Pornind de la linia de start, cu îndemnul scris pe asfalt „Dă-i!”, meșterii aveau un racord jgheab, element al sistemelor pluviale RoofArt, care standard e fără fund, cu care urma să ia cât mai multă apă în el pentru a umple un bol la viteză, în care se afla o bilă. Bolul a fost fixat de un acoperiș orizontal improvizat, fiind umplut cu apă mingea de pin pong ajungea la nivelul acoperișului. Apoi, luând cât mai mult aer în piept, mingea trebuia suflată cât mai departe, trecând de cât mai multe creste ale țiglei metalice Monterrey produsă la fel de compania RoofArt. Fiecare creastă trecută însemna minus o secundă în timpul total alergat.

Prezentatorul Festivalului, rezident Comedy Club Moldova, îndată i-a dat denumire concursului „Valuri în tazic”.

Festivalul Montatorilor de Acoperis 2018 Conluxart

În acest concurs, meșterii au demonstrat indirect că pot repede să livreze acoperișul clientului!

Vedeți mai multe detalii despre țigla metalică care a rezistat la apă și vânt: https://conluxart.md/tigla-metalica/

CONCURSUL #3 - ALERGĂM PE OALE CREATON

”Fuga fuga prin câmpii,

Montez oală metri mii.”

Creaton se plasează printre liderii mondiali la producerea țiglei ceramice. Venind din Germania, țigla ceramică aduce cu ea multe caracteristici importante. Pentru a o testa și demonstra calitatea acestora, Creaton a organizat un concurs de alergare pe oale cu obstacole.

Amintindu-și de copilărie, montatorii au mers rapid pe țiglele ceramice, asemeni jocului „careu”, care presupune să sari în pătrățelele desenate pe asfalt cu creta. Trecând ușor pe ele fără a strica nici una, meșterii urmau să ia două pachete de țigle ceramice, fiecare a câte 20 kg, cu ele să treacă printr-o arcă joasă, construită din paleți cu țiglă ceramică Creaton. După ce au trecut arcași au lăsat pachetele de țigle și chiar îndată cu doar câte o țiglă au fugit înapoi la linia de finiș.

Festivalul Montatorilor de Acoperis 2018 Conluxart

Concursul a arătat rezistența țiglei ceramică și cu câtă ardoare, chiar și pe timp însorit, un meșter poate alerga cu un material bun spre acoperișul ce urmează a fi montat pentru gospodari.

Vedeți mai multe detalii despre țigla ceramică pusă la încercare în acest concurs: https://conluxart.md/tigla-ceramica/

 

CONCURSUL #4 - ARM WRESTLING CU VELUX

„Sunt puternic eu în mâini,

Duc fereastra la stăpâni.”

Producătorul de ferestre de mansardă Velux din Danemarca, testează de obicei produsele foarte bine, dar pentru prima data sticla ferestrelor a fost testată de mâinile puternice ale meșterilor! Concursul de Arm Wrestling sau mai popular zis „luatul la mână” a fost cel ce a desemnat cel mai puternic montator de acoperiș din cei 32 de participanți. 

Festivalul Montatorilor de Acoperis 2018 Conluxart

Vedeți mai multe detalii despre ferestrele de mansardă care au rezistat la așa presiune: https://conluxart.md/ferestre-de-mansarda/

***

La final, pe podiumul de premiere s-au urcat primii 3 finaliști de la fiecare concurs, Conluxart și partenerii au venit cu premii utile pentru îmbunătățirea activității lor profesionale.

După atâta competiție, adrenalină și viteză a urmat un pic de relaxare și distracție! 

Conluxart organizează în fiecare an evenimente pentru montatorii de acoperiș. Anul acesta în premieră a fost organizat un concept diferit de celelalte, un adevărat Festival, dar care menține tradiția frumoasă de a aduna colegii de breaslă, de a se distra un pic, de a discuta despre materiale pentru acoperiș și povești, istorioare interesante.

Festivalul Montatorilor de Acoperis 2018 Conluxart