Credem că este important ca cei care plănuiesc să construiască un acoperiș să fie conectați la surse utile și veridice de informație. Din acest motiv, am decis să explicăm care este procesul integral de construcție a unui acoperiș, și care sunt elementele indispensabile ale acestuia. 

Unul din proiectele la care lucrăm în această perioadă, este cel din satul Măgdăcești. La acest proiect lucrează o echipă de meșteri din 5 oameni. Lucrările au început pe data de 6 mai, și vor dura până la 20 iunie. 

Pentru că explicarea procesului de construcție a acestui acoperiș să fie mai simplă, o să explicăm etapizat ce lucrări au avut loc, și ce etape urmează să fie executate. 

  1. Montarea maurlaților cu dimensiunea 150/150 mm și a popilor de susținere ai acoperișului, din lemn de categoria I, cu dimensiunea 70/150 mm
  2. Fixarea căpriorilor, executați din lemn de categoria I și a elementelor metalice
  3. Proiect – IKO Cambridge Xpress, 53, Măgdăcești

  4. Pregătirea structurii streșinei pentru instalarea lambriului
  5. Proiect – IKO Cambridge Xpress, 53, Măgdăcești

  6. Aplicarea foliei de difuzie RoofArt 140g/m2.
  7. Montarea contrașipcilor, destinate pentru crearea spațiului de aerisire a acoperișului, aerul circulând de la streașină la coamă.
  8. Procesul de montare a asterialei, cu dimenisuni de 30/100 mm, cu pasul de 625 mm.
  9. Prinderea și montarea OSB-ului (15mm) pe asterială.
  10. Procesul de montare a regletei de aerisire și a sistemului de scurgere. Proprietarul a optat pentru sistemul de scurgere RoofArt Scandic, dimensiunea 150/100 mm, culoarea 8017.
  11. Proiect – IKO Cambridge Xpress, 53, Măgdăcești

  12. Fixarea membranei Armourbase Pro, deasupra OSB-ului. Aceasta are rol de protecție suplimentare contra vaporilor de apă, care s-ar putea infiltra în cazul deteriorării șindrilei.
  13. Proiect – IKO Cambridge Xpress, 53, Măgdăcești

  14. Montarea bandei de început și a șindrilei bituminoase IKO, Cambridge Xpress, culoarea 53. Echipa de montatori execută acum această etapă a construcției. Urmează finisarea montării șindrilei pe toate fețele acoperișului.
  15. Proiect – IKO Cambridge Xpress, 53, Măgdăcești

  16. Montarea coamelor și a benzilor de ventilare Armourvent Multiplus. Construcția acoperișului se va încheia cu montarea lambriurilor orizontale.

Acest acoperiș are o dimensiune de 280m2, o pantă de 250 și o complexitate medie, ceea ce înseamnă că acest tip de învelitoare se potrivește perfect.

Vezi toate tipuri de șindrilă bituminoasă și culorile disponibile aici: http://goo.gl/YTjEQp.

> Proiect – Șindrilă bituminoasă IKO Cambridge Xtreme, culoarea 54