1. Înaintea montării cârligelor, este necesar să se traseze o pantă de scurgere spre locul de amplasare al burlanului. Preferabil este ca panta jgheabului să fie de cca 2mm la fiecare 1m liniar. Distanța la care se montează cârligele nu va depăși 0,8m, iar cârligele de la capete vor avea 0,1m până la marginea acoperișului.
  2. Se recomandă ca jgheabul să fie montat astfel încât partea exterioară a lui să fie cu 20– 30mm mai jos decât prelungirea imaginară a şarpantei. Altfel, fluxul de apă de pe acoperişnu va trece peste jgheab, de asemenea acesta este protejat de alunecările de gheață și zăpadă de pe acoperiș.
  3. Pentru streșinile perpendiculare se montează cârlige tip CPU, iar pentru cele înclinate cârlige lungi CJ. Înainte de montare, cârligele (CJ) vor fi îndoite sub unghiul de înclinaţie al acoperişului cu un dispozitiv special, conform pantei necesare de scurgere, apoi cârligele vor fi montate în rețeaua de șipci, deasupra căpriorilor. Cârligele universale CPU pot fi montate atât direct pe pazie cât și pe căpriori cu ajutorul piesei de prindere (PPC).
  4. Înainte de a monta jgheabul se marchează locul de amplasare al racordului jgheab (RA). Pentru aceasta se așează jgheabul pe cârlige, fără a fi fixat. Între primele două cârlige, unde se va plasa burlanul, cu ajutorul unui creion se marchează locul de plasare a racordului jgheab. Pe locul marcat, cu ajutorul unui bomfaier și apoi cu foarfeca pentru tablă, se decupează o fantă de scurgere în jgheab, cu diametrul de 77mm (BU 87mm) sau de 90mm (BU100mm).
  5. Două jgheaburi care urmează a fi îmbinate se așează pe cârlige, fără a fi fixate. Distanța între marginile jgheaburilor va fi de 2-3 mm. Pentru îmbinarea jgheaburilor se montează brățara jgheab (BJ), prin așezarea acesteia la început, pe marginea inferioară a jgheaburilor și apoi pe marginea exterioară. Brațara jgheab se așează la distanța egală de la linia de îmbinare a jgheaburilor, apoi se închide piesa de fixare.
  6. Colțarele interioare / exterioare (KI/KE) se fixează prin îmbinare între ele cu ajutorul brățării jgheab (BJ) şi a elementului rigidizare jgheab (EJ). Înaintea montării BJ, pentru asigura rezistență la îndoire a conexiunii, la capetele JB și KI/KE se montează elementul regidizare jgheab.
  7. Pentru instalarea burlanelor (BU) se montează brăţări burlan (BB) pe perete, una sub alta, cu ajutorul diblurilor. Distanța maximă între două BB nu va depăși 2 metri (în unele cazuri calculul BB nu va corespunde cerinţelor dvs. Se va calcula cantitatea BB pe fiecare scurgere). BU se așează în brățara burlan care apoi se închide manual prin două click-uri. În caz de necesitate, BB poate fi deschisă cu ajutorul unei șurubelnițe.
  8. Cotul burlan (CB) la 60 grade se montează sus în teu (RA) şi jos în burlan (BU). Îmbinarea lor se face prin prelungitor burlan (PB). Se măsoară distanţa ”a” între coturi, la care se adaugă 100 mm, pentru ambele capete ale PB, care intră în coturi fiecare cu câte 50 mm.
  9. Capacul universal CU este prevăzut cu dinți autoblocanți și garnitură de cauchiuc care asigură o bună fixare a capacului pe jgheab. CU se montează la capătul jgheabului prin apăsare manuală sau cu un ciocan elastic, fără folosirea siliconului, deoarece acesta distruge în timp garnitura. Pentru etanșeitate capacul se montează la capătul tăiat la producere.

> Montaj țiglă metalică dublu-modulară Umbrella