Continuăm să ne împărțim cu experiența și plăcerea de a construi lucruri frumoase. Mai jos vă prezentăm următorul proiect de acoperiș executat de echipele Conluxart, cu descrierea tehnologiei de montare.

Chiar dacă uneori să reconstruiești e mai complicat decît să faci de la zero, pentru noi contează rezultatul final – acoperiș durabil. Proiectul de reconstrucție a acoperișului care a fost executat e cu suprafața de 900 m2. Proprietarul a optat pentru țigla metalică dublu-modulară Umbrella, din tablă suedeză SSAB, grosimea 0,5 (0,55), culoarea 6020.

Proiect – Țigla metalică dublu-modulară SSAB, Chișinău

Pentru început s-a demontat materialul existent (plăcile din plastic) de pe acoperiș, lambriul și sistemul de scurgere. Dirigintele de șantier a verificat carcasa din lemn, care se afla în stare bună, fiind necesară doar prelucrarea acestuia cu soluții antiseptice.

Structura streșinei a fost acoperită cu tablă profilată, cu înălțimea cutei 10 mm, de culoare 9003.

S-a montat șortul de streașină și partea orizontală a sistemului de scurgere RoofArt Scandic, culoarea RAL - 9010, cu dimensiunea 150/87 mm, după care a fost montată plasa de aerisire, care are rol de protecție împotriva insectelor.

Proiect – Țigla metalică dublu-modulară SSAB, Chișinău

Ulterior s-a montat folia de difuzie RoofArt 140 g/m2 și fixarea contrașipcilor cu dimensiunea de 30/50 mm, pentru a crea spațiu de aerisire a acoperișului.

Următorul pas presupune procesul de montare a scândurei (astereală) cu dimensiunea 30/100 mm. Atenție! Intervalul lăsat dintre prima și a doua scîndură, începând de la streașină,  va fi de 290 mm, celelalte intervale dintre scînduri vor fi identice și cu pasul de 350 mm.

Proiect – Țigla metalică dublu-modulară SSAB, Chișinău

Ultimele etape au fost:

 1. acoperirea primului rînd de scîndură cu accesoriu din aceeași tablă, cu rol de protecție a lemnului și montarea cîrligelor de început pentru fixarea rigidă a primului rînd de țiglă;
 2. montarea țiglei metalice dublu-modulare SSAB cu grosimea 0,5(0,55), înălțimea cutei 28 mm și culoarea RAL – 6020;
 3. montarea tuturor accesoriilor necesare: coamă, dolie, bordură fronton, opritori zăpadă, conexiuni.

Proiect – Țigla metalică dublu-modulară SSAB, Chișinău

> Instrucțiune de montare a țiglei dublu-modulare RoofArt Umbrella