Suntem întrebați zilnic, practic în fiecare postare, cât e prețul/m2 pentru material. Explicăm mai jos, de ce prețul/m2 la material nu prezintă imaginea de ansamblu a cheltuielilor pentru un acoperiș:

1) Prețul/m2 la material nu-ți oferă o imagine completă despre costul unui acoperiș, aceasta constituie doar 60-70% din cheltuieală pentru materiale. Accesoriile precum: coame, frontoane, opritoare de zăpadă, dolii și folia anticondens, sunt vitale pentru construcția unui acoperiș și la fel au un cost, care e necesar de a fi calculat. 

Astfel, când ceri prețul/m2 și speri că formula este „(total m2 de acoperiș) x (prețul/m2)”, rezultatul nu reprezintă cheltuielile pe care le vei avea de facto. Unii ar da țigla la preț și de 1 leu/m2, dar ar pune adaos de sute de procente la accesorii. E ca și cum ai citi un anunț în ziar: „Vând pisică, 30.000 euro.  Apartamentul - Cadou!”. 

Solicită consulație

2) A te baza doar pe preț/m2, e ca și cum ai cumpăra o haină la telefon.

„Apel într-un magazin de haine:
- Bună ziua, aveți scurtă?
- Bună ziua! Da, avem.
- Cât costă?
- 500 lei.
- Bine, mă gândesc.” 

Materialul va fi ales în dependență de acoperiș și buget. Acesta de obicei are caracteristici diferite după care poate fi ales. Spre exemplu, la țiglă metalică contează tabla din care e profilată, grosimea tablei, producătorul și garanția, la șindrilă bituminoasă importante sunt fibra de sticlă din interior și bitumul oxidat. Recomandăm să fie aleasă mai întâi materialul potrivit pentru acoperiș, apoi de discutat despre preț. 

3) Nu compara prețul/m2, ci oferta completă.
Având câteva oferte de la diferiți producători, compară ofertele finale, asigurându-te că faci comparație cu același tip de material, de aceeași grosime a oțelului, cu garanții similare la corozie și culoare. E la fel cum ai compara un Mercedes cu Dacia, și nu Mercedes cu Mercedes de același model.