Cele mai recente tendințe în domeniul acoperișurilor se concentrează pe conservarea energiei, o mișcare ce a generat o gamă nouă de produse ECO pentru acoperiș care folosesc eficient energia. Am selectat 3 ultime tendințe din industria acoperișurilor care merită atenția ta. 
  • Acoperișuri verzi sau vii

Cu câteva decenii în urmă, afirmând că ai un acoperiș viu, ar fi fost o dovadă serioasă de comportament neadecvat. Astăzi, acoperișul viu este un fenomen destul de răspândit, fiind un rezultat din mișcarea globală ecologică, care promovează produse ECO pentru viața cotidiană. Acoperișurile verzi sau vii sunt ușor de distins datorită stratului superior de vegetație. Acestea au o influență benefică asupra mediului, prin crearea unui habitat natural și prin reducerea ploilor acide.

Solicită consulație

  • Panouri solare

Panourile solare au existat în diferite forme de ceva timp. Cu toate acestea, mișcarea verde a adus o atenție deosebită panourilor ca opțiune de acoperiș. Ele au fost adesea vizualizate ca ceva lipsit de estetică, până când producătorii au creat versiuni cu design, care au ridicat interesul din partea consumatorilor. Tesla, o companie lider în dezvoltarea electrică și solară, a lansat panouri solare care pot fi instalate ca un acoperiș integral, astfel promovând economisirea energiei.

  • Acoperișuri reci

Ideea unui acoperiș rece a venit în timp ce se cercetau proprietățile reflexive a unor materiale specifice. Producătorii au aplicat legea de reflexie nu doar în materiale, ci și în culori pentru acoperiș, creând o nouă piață de acoperișuri reci. Acestea reflectă lumina soarelui și nu absorb căldura datorită culorii deschise, unui strat de vopsea reflexiv și a unui amestec unic de pietriș.

Ai accepta o astfel de provocare și ai alege un nou tip de acoperiș pentru casa ta, sau totuși ai opta pentru o varianta clasică de acoperiș din țiglă metalică, ceramică, șindrilă bituminoasă sau tablă cutată?

Indiferent de tendință, suntem siguri că cel mai important aspect e durabilitatea și calitatea bună a materialelor de acoperiș.